Poppaa soppaa, the Flunssa edition

Flunssan karkotus jatkuu. Sain eilen yhdeltä ystävältä ihanan kuuloisen inkiväärijuoman reseptin ja sitä kokeilen illalla. Näkn lounasaikaan kuitenkin päätin, että nyt riittää nakit ja päätin tehdä flunssan karkoittavaa kanakeittoa.

Mä olen äidiksi tultuani alkanutkin tehdä usein keittoja. Joskus tuntui, että ne vain välttämätön paha koulun ruokalistalla, mutta nyt olen alannut niistä pitämään, onkohan tämä jotain aikuistumista?

No mutta nyt siihen soppaan, siihen tarvitaan:
-kanafileitä tai suikaleita
-öljyä
-garam masala-maustesekoitusta, inkivääriä
-riisiä
-pakastevihanneksia
-hunajaa ja sitruunaa
-suolaa

Ensin pilkoin fileet pieniksi paloiksi. Tykkään käyttää noita fileitä ja itse suikaloida, kun tuntuu että näin saa laadukkaampaa lihaa. Lykkäsin lihat sitten öljyn kanssa kattilaan ja päälle kunnon ripaus garam masalaa ja kuivattua inkivääriä. Kun liha oli melkein kypsää, heitin sekaan riisiä, tällä kertaa täysjyväsellaista, varmaan noin 2 dl. Sitten laitoin kattilaan jo kiehuvaa vettä, niin että ainekset peittyi ja vähän reilumminkin ja perään vihannekset. Tällä kertas oli sekoituksessa papuja, hernettä, porkkanaa ja kukkakaalia. Kiehuttelin, maistelin ja lisäsin vielä hunajaa, sitruunanmehua ja suolaa ja tarjoilin, kun riiseissä purutuntumaa. Jos olisi ollut kookosmaitoa olisin lisännyt sitä.

Ainakin kuuma liemi ja mausteet tekivät hyvää kipeälle kurkulle ja nenä alkoi vuotaa 🙂

20130825-115743.jpg

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s