Muovikassiton marraskuu

Kuva

Muutama aamu sitten, kun selasin silmät ristissä aamukahvilla facebookkia, niin huomasin ystäväni Marjan statuspäivityksen, jossa hän haastoi Lihattoman lokakuun jälkeen viettämään Muovikassitonta marraskuuta. Samana päivänä Marja kommentoi myös viime postaukseni kommenttiboksiin ja kertoi ideastaan. Minusta tämä tosi hyvä idea ja lupasin ehdottomasti olla mukana!

Teinkin tästä aiheesta perjantaina kaikille avoimen Facebook- tapahtuman, jossa jo viitisenkymmentä osallistujaa! Tokikin kutsuin aluksi tähän tietystikin vain omia ystäviäni, kun en pysty kutsumaan kaikkia facebookin käyttäjiä, mutta toivon, että tätä tapahtumaa jaetaan. Facebook- tapahtumassa syntyikin jo heti perjantaina vilkasta keskustelua. Yksi puheenaihe olikin, että mites roskapussit, taloyhtiöt kun eivät varmaan tykkää, jos roskat käy heittämässä irtonaisina roska-astiaan (vaikka tämä aika Mamarkistista voisikin olla.) Pohdimme biopussien käyttöä tai sanomalehdistä pussien taittelua ja kommenttiketjuun tuli hyvä vinkki myös, että voi hakea taloyhtiön lehtienkeräyslaatikosta isoja sanomalehtiä, jos itselle ei niitä tule. Asiaa googlattuani tutkittuani päädyimme siihen, että rullalla olevia roskapusseja voi myös käyttää, koska ne ovat  ohuempaa muovia ja täten ekologisempi vaihtoehto. Meillä on ainakin niin pieni roskaämpäri, että isosta kaupan muovikassista menee puolet hukkaan.  Tapahtuman sivuilla on myös tullut hyviä vinkejä, että ne hedelmät, jotka pakko kaupassa pussittaa, niin pussitettaisiin samaan pussiin ja niitä ei pussitettaisi, mitä ei ole pakko pussittaa, kuten esimerkiki banaanit. Niitä pieniä pusseja, joita saa esimerkiki ripsarin ostaessaan kritisoitiin myös ja niitä en mäkään tajua, ripsaritai tarra-arkki ynnä muu sellainen menee vaikka taskuun tai omaan käsilaukkuun. Aion myös ainakin marraskuun ajan ottaa oman kestokassin mukaan myös vaatekauppaan ja kun ruokakaupassa myyjä kysyy kassalla, että pakkaako hän pakasteet tai jugurtit muovikassiin, niin aion kohteliaasti kieltäytyä. Jugurtit pysyvät ehjinä, kun ne pakkaa päällimmäiseksi ja pakasteet voi vaikka pakata omaan kassiinsa muiden kylmää vaativien ostosten kanssa ja onhan tämä hyvä syy ostaa jätskiä pitämään muita pakkasia kylmänä. Ja pussikaljan sijaan pitää marraskuussa mennä kestokassikaljalle! Eli nyt liittymään, jos ette ole jo liittyneet! Ja pystyyhän tätä tokikin toteuttamaan vaikka ei facebookkia käyttäisikään.

Tykkään käyttää kestokasseja ja minua ärsyttää muovikasseja tursuava allaskaapin alaosa. Kestokassit vaan jäävät liian helposti kotiin, mutta nyt jos kuukauden ajan tsemppaa itseään muistamaan ottaa ne mukaan, vaikka onkin sellaisia aamuja, että kaikki avainta ja puhelinta ja lapsia myöden meinaa jäädä kotiin, niin jos edes muistaisi ne kassit . Ja ei hätää, jos omat kestokassit jää, sillä suurimmissa osissa ruokakauppoja myydään jo kassalla niitä kestävämpiäkin vaihtoehtoja. Toki yritän suosia jo niitä valmiiksi ostettuja. En aio alkaa tähän paasaamaan tämän maapallon luonnonvarojen riittämättömyydestä, koska sen jokainen varmaan tietää ja alkaisi vaan ahdistaa. Tämä edes yksi pieni keino alkaa miettiä omia tapojaan ekologisemmaksi.

Eilen jo mukaan liittyi Ipanainen-nettikaupan Anni, Ipanaisella onkin valikoimissaan todella herkkuja kestokasseja, jotka tekevät kestokasseilusta aika makeeta. Mainostin tätä tapahtumaa Ipanaiselle, juurikin heidän kassivalikoimansa takia. Minullakin yksi envirosax, joka kyllä koki viime kesänä karun kohtalon hiekkaleluja urheasti kuljettaessaan puistoon hinkkasi muoviharava ja rattaiden pyörä-combo envirosaxiin reiän, pöh. Mutta ei hätää, Anni lupasi minulle ja Marjalle uudet kassit kiitoksena tämän tapahtuman äiteinä olemisesta, iso kiitos niistä. Valitsin itse tuon Timothyn tuon tekstin takia, ehkä tossa on uuden moton aineksia. Ipanaisella on muuten tän kuun loppuun saakka on ilmaiset toimituskulut rekisteröityneille asiakkaille. Eli ostosten yhteydessä vaan klikkaa ”rekisteröidy”, niin lähtee ne vähäisetkin toimituskulut pois näiltä kestokasseilta!  Oi Mutsi Mutsin Elsakin on jo mukana. Haastan täten mukaan myös ainakin bloggaavat kaverini, Kankaankesyttäjän Veera on jo mukana, mutta mukaan haluan myös  Päikkäreiden Heidin, ja saataisko me tuo yks rakas punkkari eli AnarkistiMarttakin mukaan hippeilemään?  eli marraskuussa näkyisi katukuvassa kestokasseja eikä muovikasseja, jookos?

edit. vähensin hymiöitä, kun aloin ärsyttämään jo itseänikin

2 kommenttia artikkeliin ”Muovikassiton marraskuu

  1. Paluuviite: MUOVIPUSSITON MARRASKUU | Oi Mutsi Mutsi

Jätä kommentti